ArtRetreat Iasi sau Despre cele 10 stadii ale relaxare

A venit toamna si cu ea noul program de Workshopuri ArtRetreat – relaxare prin arta. Incepem, usor scosi din uz dupa o vara plina, la Iasi. Ajungem cu o zi inainte la Hotel Traian si ne bucuram sa auzim ca cei de acolo ne lasa sa ne amenajam sala cu o zi inainte. Avand in vedere ca procesul dureaza intre 2 si 3 ore intense, am primit acceptul lor cu maxima recunostinta (plus ca asta a rezultat in 2 ore in plus de somn Sambata).

In ziua cea mare, ne asteptam invitatii ( sau cursantii, cum li se mai spune oficial) in miros de lavanda si cafea. Ei vin unul cate unul si facem pasi timizi in a ne cunoaste. Mai o cafea, mai un ceai, mai o gluma…sa mai destindem atmosfera care se va anunta productiva pentru toata lumea.

Nici nu trece prima jumatate de ora ca noi deja parcurgem impreuna cele 10 stadii de relaxare, pentru ca apoi sa fim una cu gandurile, vulnerabilitatile, fricile, bucuriile si idealurile noastre.

Asadar incepem:

  1. Ne acomodam cu spatiul si cu energia lui;
  2. Ne cunoastem;
  3. Dezvaluim etapele workshopului;
  4. Ne alegem modelul dupa care lucram;
  5. Ne imprietenim cu panza;
  6. Ne alegem pensulele;
  7. Ne imprietenim cu uleiurile;
  8. Pierdem simtul realitatii si ne lasam purtati de muzica;
  9. Pierdem noutiunea timpului;

Reusim sa iesim din zona de confort intr-un mod natural, care nu ne mai sperie asa tare mai ales ca am ales sa tinem workshopul intr-o singura zi, asa cum am primit feedback, si ne dam seama ca suntem mult mai focusati sa traim fiecare minut prin culoare decat in formatul vechi. Ne bucuram ca am ascultat sfatul celorlalti cursanti si am pus in aplicare repede.

In maxim 3 ore suntem toti copii, bucurosi ca se pot juca in culori, incantati de creativitatea care ne domina. Nici nu simtim timpul, doar recunostinta pentru ca am ales 5 ore pentru arta. Artistul din noi jubileaza si abia asteapta urmatoarea intalnire.

Cuvintele nu ma ajuta acum sa pot exprima emotiile traite dar sper ca pozele vor avea mai mult efect.

Open chat
1
Buna. Te pot ajuta cu informatii suplimentare?