Ajut copiii să depășească nesiguranța și lipsa de îndrumare

pentru a ajunge să-și dezvolte abilitățile pentru meseriile de mâine, în domeniul digital

curs-desen-digital-6

Sunt convins că nu e prima dată când auzi asta: meseriile viitorului.

Dar ce înseamnă asta pentru copilul tău și cum vei putea să-l pregătești încă de pe acum? 

E clar că el visează că ajunge mare gamer, youtuber și creator de conținut, dar chiar sunt acestea niște meserii reale în viitor? S-ar putea “întreține” copilul tău din aceste astfel de activități? Ai fi confortabil ca el să aleagă asta?

Ca în orice discuție, putem începe cu “Depinde”.

Depinde de ce mentorat va primi copilul tău până în momentul în care trebuie să ia o decizie în privința viitorului lui, a carierei sale.

Pentru că poate alege să fie gamer sau poate alege să fie creator de jocuri sau doar personaje.

Poate alege să danseze pe Tik Tok și Youtube sau poate fi creator de benzi desenate sau de video creative care generează milioane de vizualizări în toată lumea.

Diferența o poate face doar informația la care este expus până devine un viitor adult.

Curs desen digital

Uite doar o lista cu ce poate crea oricine are abilitatea de a desena digital. 

Fără să depindă de un șef morocănos, fără să treacă prin birocrații și fără să se limiteze la piața din România.

Și fără un program fix așa cum visează copilul tău încă de pe acum.

Sună bine și pentru noi că părinți, nu-i așa?

Și uite de la ce tarife pornesc joburile pentru cei cu abilități de desen digital.

 Fără un program de 8h pe zi, fără să petreacă ore în șir în trafic, fără diplome pompoase și chiar de la finalul acestui program de mentorat.

Curs desen digital

STUDII DE CAZ​

Daria, 14 ani​

Cursul de pictură a fost de departe cea mai bună alegere pe care am făcut-o când am ales o activitate extrașcolară pentru Daria.

Pentru noi povestea a început în 2020, odată cu nesiguranța instalată de pandemie.

Atunci am reușit alături de Marian Moncea să transformăm zilele de izolare în zile cu sens, în care am plantat semințe de încredere, curaj și bucurie, să avem ce culege în perioada următoare.

Și chiar așa a fost … pe lângă bucuria pe care ne-o făcea cu fiecare lucrare rezultatata din mânuțele ei, numeroasele daruri de suflet oferite celor dragi nouă într-o formă cu totul autentică, a îndrăznit să creadă în ea și să participe la numeroase concursuri la care rezultatele ne-au uimit.

Cea mai spectaculoasă prezentare, în afară de schițele prezentate pe facebook, a fost un vernisaj prezentat în cadrul unui concurs de talente susținut de conducerea Castelului Cantacuzino din Bușteni.

Un loc special pentru noi, și foarte îndrăgit, în urmă cărui concurs s-a ales cu o frumoasă colaborare în reproducerea unor secvențe filmate pentru serialul Wednesday în incinta castelului.

Mai mult decât atât, acum este hotărâtă să urmeze Liceul de Arte în cadrul secției de arhitectură și grafică iar asta ne face extrem de mândri și ne încurajează să o susținem cu toată puterea.

Nu mai este niciun secret că liceele de arte și meserii vin cu un număr mare de ore practice, care te ajută să înveți și apoi să te perfecționezi în domeniul ales.

Vei avea surpriză să observi că orele practice sunt cel mai bun aliat, când vrei să evoluezi și să devii mai bun. … și toate aste au plecat de la dumneavoastră .

Ne uităm cu drag în urmă și cu mulțumire !

Încurajez pe cât mai muți să încerce aceste cursuri, fizic sau online, nu se știe niciodată în ce direcție va excela copilașul – datoria noastră de părinți este să le punem la dispoziție cât mai multe variante că ei să poată alege.

Mama Dariei

Bianca, 15 ani

Cursurile online pe care le-am facut cu d-voastră m-au ajutat foarte mult, sa învăț tehnici noi de lucru si sa le îmbunătăţesc lucrând alături de alți copii.

De când am început sa fac aceste cursuri, am văzut ca începe sa îmi placa mult si să-mi facă plăcere sa particip în fiecare sâmbătă.

După ce am văzut ca mă descurc din ce în ce mai bine, chiar ma gândeam ca după ce termin clasa a 8-a să urmez cursurile liceului de arta din Bacau.

Modul de învaţare la cursurile d-voastră este liber si predați atât de bine tehnicile că imediat le prinzi şi faptul că înregistraţi şi cursurile m-au ajutat foarte mult, deoarece atunci când eram plecată, nu eram acasă sau nu puteam participa la curs, primeam şedinţa înregistrată şi o făceam în altă zi pentru a nu o pierde si a termina lucrarea.

În aceşti doi ani am facut lucrări foarte frumoase pe care le-am înrămat si le-am dat rudelor sau le-am pus în camera mea.

Vă mulţumesc mult!

Te-ai gândit vreodată

✔️ Cum s-ar contura viața copilului tău dacă învață de mic abilitățile de a trăi foarte bine din ceea ce iubește să facă?;

✔️ Cum ar fi aibă un venit lunar de minim 500-1000euro înainte termine facultatea?;

Dar dacă această suma s-ar dubla?

Ce exemplu ai deveni tu pentru el și ce exemplu ar deveni el pentru tine?

Imaginează-ți doar:

✔️ Poate s-ar schimba calitatea discuțiilor împreună;

✔️ Poate ați începe un proiect nou împreună;

✔️ Poate ați călători mai mult;

✔️ Poate v-ați certa mai puțin;

✔️ Sau poate v-ați bucura sincer și intens unul de creșterea celuilalt;

Spune-mi dacă Rezonează cu tine

🌞 Si te-ai gândit cum ar fi pentru copilul tău să facă parte dintr-o comunitate în care să fie apreciat și recunoscut?

🌞 Să simtă că ceea ce face este valoros nu doar pentru creșterea lui individuală ci și pentru cei din jur?

🌞 Să simtă că prin munca și abilitățile lui contribuie și EL la bucuria și mândria familiei?

🌞 Să simtă că puterea viitorului lui este în mâinile lui chiar dacă, poate, în călătoria lui prin școală va întâlni personaje care vor încerca să-l demoralizeze sau să-i arate o realitate care nu se potrivește cu visele lui?

🌞 Să simtă că e susținut spre o viziune mai mare, atât în familia cât și în comunitatea din care crește și dezvoltă?

Probabil te gândești acum că totul sună minunat dar nu e prea multă presiune pusă asupra unui copil?

Te întreb doar atât!

De câte ori nu ți-ai spus că poate dacă ai fi știut acum câțiva ani ce știi acum, altfel ar fi fost parcursul tău până aici.

Vrei ca și copilul tău să aibă aceleași gânduri după 15-18 ani de teorie intensă la școli renumite? 

Corina, 13 ani

Cori desenează de mică. 

Flori, gaze, siluete și … fizionomii. Numai că nu fizionomii în adevăratul sens al cuvântului, ci doar contururi simple ale fetei: fără ochi, fără buze sau nas, și totuși expresive. 

De aici dorința de a învața cum anume poate desena ochii, gură, nasul personajului preferat. 

Așa a început călătoria noastră alături de “dom’ profesor”, cum îl numim noi pe domnul Marian Moncea. 

Așadar, primul curs. Cel al chipului uman. Online, căci locuim la câteva sute de kilometric de Piatra Neamt. 

Ai zice că interacțiunea va fi una ușor artificială, că va trece timpul cu greu; dar nu, nu a fost nicicum așa. 

Dom’ profesor are vocea blânda, mâna sigură și deși în mediu virtual, îi vezi parcă zâmbetul ce îi apare pe chip, îi auzi bucuria din voce, atunci când le spune copiilor cum anume să deseneze, să valoreze, să aleagă culorile, dându-le acestora libertatea de a decide cum anume își pun în valoare imaginația și talentul, indiferent de tema cursului. 

Le acordă votul său de încredere copiilor, încât ei își aleg tema sesiunilor. 

Îi încurajează, îndrumă și laudă pe copii, pentru fiecare desen realizat. Corina l-a plăcut din prima clipă pe dom’ profesor. 

Și am continuat să achiziționăm pentru ea, lecție cu lecție, apoi abonamente pentru “joc și inițiere”, înscriindu-o mai târziu, în grupa celor “avansați”. 

A fost și în taberele organizate de domnul profesor! Corinei i-a plăcut foarte mult, dorindu-și în fiecare an să revină și să îl revadă, la propriu, pe domnul profesor. 

Sesiuni de desen, jocuri și voie bună, cântece, baie în ciubăr, natură și aer curat: în câteva cuvinte – hrană pentru suflet. 

Părinți fiind, ne dorim tot ce e mai bun pentru copilul nostru și suntem recunoscători pentru experiențele minunate trăite de Cori în taberele de creație organizate de către Marian Moncea și echipa să. Interacțiunea lui Marian cu învățăceii săi, îmi permit să îi spun așa cum îl apelează copiii; este una deosebită – înălțătoare, aș spune. 

Stimulează culoarea, aduce încântare ochiului și da frâu liber creativitățîi. Aduce echilibru, liniște și bucurie sufletului. Eliberează emoții, cultivă talentul și încrederea în sine. 

Conturează personalități. 

Îi mulțumim domnului Marian Moncea pentru tot frumosul adus în viață Corinei și a noastră. Îi dorim mult succes în tot ceea ce își propune să realizeze! 

Știu că și Corina simte și gândește asemeni nouă.

Cândva, cu mult înainte de a-l cunoaște pe domnul profesor și de a ne da seama de înclinațiile Corinei, am întrebat-o ce materie îi place la școală și ne-a răspuns: “desenul”. 

Și după cum spune dictonul “Nihil sine Deo”, nu întâmplător a apărut Marian în viață noastră. 

Cu emoție în suflet,
Alice și Gabi Gheorghe

Uite un scenariu pe care NU și-l dorește niciun părinte:

După mii de lei investiți în meditații, intervenții și școli care mai de care, cu recomandări minunate, copilul tău vine la tine obosit și îți spune că el n-are ce să facă cu ce a învățat și se angajează la Starbucks, că deja vrea să câștige primii lui bani.

Sau mai rău, îți spune că într-o săptămâna pleacă cu un prieten de-al lui în Belgia, că s-a ivit o oportunitate.

Are deja 22-23 de ani. Ce mai poți face acum?

Îți suni cunoscuții să-l angajeze?

Sau poate ai tu în business și îl convingi să lucrați împreună?

Sau îl lași să-și ia lecțiile așa cum ți le-ai luat și tu, că doar așa ai ajuns acum unde ești?

Îți spun sincer că aceste gânduri m-au ținut multe nopți treaz.

Mersul la școală nu te pregătește pentru viață.

Nu aruncați cu pietre că asta am pățit cu toții.

Am terminat o școală, un liceu, o facultate și apoi am avut nevoie de ani de zile să înțelegem ce să facem cu ce am învățat.

Și aici nu mă refer doar la absolvenții de la Arte.

Hai să-ți povestesc cum a fost la mine.

După 4 ani de liceu și 4 ani de facultate în care am desenat și am pictat câte 5-7 ore pe zi, la final profesorii ne-au lăudat prin note și diplome (acum pline de praf și total inutile) pentru etapele parcurse.

Apoi ne-au trimis în lume, să ne creăm un rost, cu câteva credințe adânc înrădăcinate:

✔️ Nimic din ceea ce vom crea nu va fi la fel de valoros că ceea ce deja s-a creat;

✔️ Artiștii adevărați se dedică creației, rămân neînțeleși și mor de foame;

✔️ Orice metodă de a face bani din creativitatea noastră poate fi situația între denumirea de Prostituție în artă și Kitch-uri comerciale;

Ca un elev conștiincios am decis că nu mă ridic la nivelul acestei meserii și m-am angajat în vânzări. 

Și acum îmi vine să râd.

Un introvertit plin de frici care a stat în ultimii 8 ani în miros de terebentină și alte substanțe dubioase acum se îmbracă elegant și vinde abonamente și accesorii telefoane.

Noroc că mi-a plăcut tot timpul partea asta de gadgeturi și mă bucuram că eram primul care testa tot felul de modele noi de telefoane și alte accesorii apărute pe piață 🙂

Părinții insistau că am un talent care nu trebuie irosit (că nu puteau să spună că după atâția ani investiți în educația mea am ales să fac o meserie care nu avea nevoie de atâta pregătire în domeniul artei) și în paralel am acceptat să pictez icoane, troite și ce cereri au mai venit din zona această religioasă. 

In paralel, am descoperit zona digitala, care m-a fascinat iremediabil si am inceput sa o explorez continuu.

Crezi că asta i se poate întâmplă și copilului tău după școală?

Ce alternativă ai în mânecă să-i oferi?

Profesorii fac o treabă minunată DAR

Ei sunt acolo să îi învețe pe copii teorie, tehnici, poate mici scurtături și atât.

Mai departe se presupune că e treaba societății, a părinților, a elevului să-și găsească meseria, carieră, misiunea. 

Au cu adevărat copiii noștri acces la informații de calitate? 

Informații cu sens pentru ei și viitorul lor?

Au acces la cursuri de dezvoltate personală? 

Au acces la cursuri de orientare în carieră?

Au acces la mentori care au trecut prin etapele prin care trebuie să treacă ei, în domeniul pe care și-l doresc?

Dacă nu au încă, hai să-ți povestesc cum tot căutând o metodă ecologică de a-mi îndruma copilul am reușit să dezvolt abilitățile a sute de copii, online și offline.

Ce înseamnă acest
Curs de Desen digital?

Modul 1:
Familiarizare cu Procreate
(2 luni)

✔️ Învățăm baza de lucru a programului;

✔️ Pregătim materialele cu care vom lucra, prezentarea lor plus modalitatea de a le downloada;

✔️ Ne familiarizăm cu gesturile (manualul cu gesturi);

✔️ Pensulele (galerie prezentare);

✔️ Radiera;

✔️  Smudge tool-ul (blender-ul);

✔️  Paleta de culori;

✔️  Lucrăm ca exercițiu efecte de trecere de la umbră la lumină de la o culoare la alta;

✔️  Lucrăm cu presiunea creionului;

✔️ Creăm o planșa simplă “Pisică în noapte” (pensule: Ink Bleed, Tamar Cloud plus Textură pentru ramură);

✔️ Avansăm la basic shapes (sferă, piramidă, cub);

✔️ Aplicăm umbra, lumina plus reflexia (Pensule – Pepermint, Thnical Pen, TamarCloud, Eagle Hawk);

✔️ Învățăm despre straturi și substraturi (cum să lucrăm cu ele);

✔️  Învățăm despre tipurile de mask;

✔️  Exportare plus salvare;

Modulul 2 - Aprofundarea (2 luni)

✔️ Pregătirea materialelor cu care vom lucra, prezentarea lor plus modalitatea de a le downloada;


✔️ Crearea unor elemente mai complexe de tip fructe/legume, elemente ce imită metalul, sticla;


✔️ Desenăm (schițăm);


✔️  Colorăm pe straturi și substraturi folosindu-ne de tipurile de mask;


✔️  Învățăm despre meniul de acțiuni, ajustări, selectare și transformare;


✔️  Învățăm să aplicăm efecte de glow/blur, opacitate, overlay etc.;


✔️ Aplicăm efecte de aucuarelă, pastel, ulei, crein/cărbune, markere;


✔️ Exportarea / salvarea lucrării finale;

 

Modulul 3 - Portretul (2 luni)

✔️ Pregătirea materialelor cu care vom lucra, prezentarea lor plus modalitatea de a le downloada;

✔️ Învățăm tainele portretului;

✔️ Învățăm elementele de portret;

✔️  Lucrăm pe mulaje, linii ajutătoare, schițe, poze în așa fel încât să învățăm cum să compunem de la 0 un portret;

✔️  Colorarea, efectele de umbră, lumină plus reflexii, acuarelă, creion/cărbune, efecte realistice;

✔️  Exportarea lucrării finale;

 

Modulul 4 - animațiile plus 3D-ul
(2 luni)

✔️ Pregătirea materialelor cu care vom lucra, prezentarea lor plus modalitatea de a le downloada;

✔️  Învățăm despre meniu de animatii;

✔️  Învățăm să creem frame-uri;

✔️ Învățăm cum putem crea animații folosindu-ne de lucrări deja făcute sau facem altele de la 0;

✔️  Învățăm să lucrăm în 3D;

✔️  Învățăm să pictăm pe modele 3D;

✔️ Exportarea lucrărilor finale;

BONUS

🌟 Primești acces la materiale (pensule/foi etc) în valoare de peste 500€

Spune-mi dacă îți sună cunoscut Copilul tău...

✔️ Caută să facă tot timpul lucrurile “altfel”;

✔️ Desenează personaje de desene, anime-uri și tot ce e legat de interesele lui în afară școlii;

✔️ Nu reușește să fie atent la ore;

✔️ Îi vine greu să se exprime;

✔️ Este expert in a negocia in favoarea lui;

✔️ Pierde ore în șir pe gadgeturi și câteodată ai impresia că toată lumea lui s-a mutat în digital;

✔️  Are un potențial enorm de a reuși în viață dar îi lipsește disciplina și un mentor care să-l îndrume;

✔️ Are o curiozitate aparte legată de lumea artei, a desenului și a picturii;

✔️ Îl surprinzi adesea că desenează când se “plictisește“;

Și tu ca Părinte

✔️ Vrei să-l îndrumi către cei mai buni profesori;

✔️ Vrei să-l încurajezi în pasiunile lui;

✔️ Vrei să fie ajutat să se exprime liber;

✔️ Vrei să-și depășească fricile și emoțiile;

✔️ Vrei să învețe mai multe despre tehnicile de desen și pictură in domeniul digital;

Dar... În același timp

✔️ Cauți să nu-l copleșești cu prea multe activități;

✔️ Cauți o activitate care să nu te țină in trafic de la un loc la altul, după o zi plină la serviciu;

✔️  Cauți o activitate care să-i aducă validare copilului tău și să-l simți că se bucură de reușitele lui, prin progrese ușor vizibile de la lună la lună;

✔️ Cauți să-l integrezi între alți copii care împărtășesc aceleași valori și pasiuni că și el;

✔️ Cauți ca prin educație și experiențele pe care i le oferi, copilul tău să devină o persoană puternică și adaptabilă la provocările vieții; 

✔️ Cauți un profesor răbdător cu care copilul tău să se conecteze și pe care să-l urmeze că mentor în domeniul artistic;

Asta m-au învățat copiii

cu care am lucrat în ultimii 6 ani, de la 5 la 17 ani.

Și datorită lor a trebuit să-mi perfecționez luna de luna metodele de a ajunge la ei, de a-i învața tehnici de desen și pictură, într-un mod relaxant și plăcut pentru ei și pentru a obține rezultate împreună.

Așa s-a născut ArtRetreat Digital – program de mentorat care îmbină tehnici de desen și pictură cu dezvoltarea personală.

Poți salva ani de căutări pentru copilul tău alegând să investești chiar acum în educația lui adevărată, care nu se reduce la teorie și tehnici de lucru ci include și aprofundare în dezvoltare personală și orientare în carieră.

Sunt convins că nu știi câte oportunități se vor deschide către copilul tău, după ce stăpânește primele abilități în desen și pictură.

 

✔️ Colegul meu de liceu lucrează pentru Ubisoft (cea mai mare corporație de video games din lume) de ani de zile și crează personaje de jocuri video.

✔️ Ana, una din cursantele de la grupele din online,  după câteva luni de lucrat împreună, face carti de colorat pe care le vinde pe Etsy si Amazon;

✔️ Paula, absolventă de liceu de Arte, cursantă Artretreat, a decis să treacă în zona digitală și acum crează identitate de branduri de la 800euro în sus.

✔️ Matei, după un an de lucrat împreună, din clasa a 10 a în clasa a 11 a, au decis că vor să se îndrepte spre Fashion Design;

✔️ Luca e atras de zona de creare site-uri si a pornit intr-o noua calatorie in zona de Web design si Ux Design;

✔️ Ilinca cochetează acum cu Design-ul interior și lista poate continuă la nesfârșit.

Să faci o carieră din abilitățile de desen și pictură nu este un vis frumos, ci o realitate care se poate construi armonios pentru copilul tău, începând cu următoarele 6 luni.

Acest curs este pentru copilul tău dacă:

✔️ Își dorește noi provocări;

✔️ Este motivat dacă este îndrumat;

✔️ Dorește să învețe desen/portret/figură umană;

✔️ Vrea mai multe informatii despre domeniul digital;

✔️ Vrea accelarea procesului de învățare;

✔️ Simte lipsa unui mentor;

✔️ Se plange de profesori neimplicați;

✔️ Vrea să învețe anatomia corpului;

✔️ Vrea să învețe Faldurile hainelor; 

✔️ Vrea să învețe Crochiul/corpul uman;

Ce este Academia ArtRetreat Digital?

După 6 ani de predat desen și pictură atât în mediul online cât și în offline, la peste 500 de cursanți în total, am observat că succesul copiilor nu vine dintr-un talent nativ sau ore interminabile de lucru ci din faptul că CINEVA crede în ei și în abilitățile lor.

Acel CINEVA poate fi părintele dar este mai ales acel mentor, acel anturaj, pe care el și-l alege ca model în viață. Și nu e puțin lucru să fim înconjurați de oameni care ne îndeamnă la creștere, care ne arată noi orizonturi în afara celor din imediata apropiere. Și nu e puțin lucru să fim înconjurați de oameni cu care împărtășim aceleași interese, cu care ne putem conecta la un nivel profund și cu care ne simțim în siguranță. 

Asta creăm în Artretreat Digital! 

O comunitate în care să putem crește ecologic, în siguranță și în care să avem acces la informațîi și practici noi, pentru a ne contura viitoarele cariere de succes.

Eu mi-am dorit asta ca și copil/adolescent și a devenit misiunea mea să ofer această Academie copiilor între 9 și 16 ani care au potențial artistic și își doresc să se dezvolte ca viitori oameni de succes în domeniu.

Pentru a incepe ai nevoie de o tableta Ipad, un Apple Pencil sau Stylus Pen. Povestim toate detaliile in sedinta pe care o poti programa mai jos.

 

Despre mine

Eu sunt Marian Marian și sunt pictor de când mă știu. Oficial am 20 de ani de experiență (adică ani de pictat aproape zilnic). Practic botezul meu în ale desenului a fost pe la 8 ani când am descoperit că pot să las pixul să facă ce vrea el pe un caiet de matematică.

Obișnuiesc să mă predau picturii și să las culorile să vorbească în numele meu. Așa îmi trăiesc emoțiile și visele și pentru că am observat că arta mi-a fost singura constantă de-a lungul vieții și cea care mi-a dat putere să trec peste toate provocările vieții, am hotărât să împărtășesc bucuria picturii cu cât mai mulți oameni.

Misiunea mea e să contribui, prin ceea ce știu, la o lume mai bună. Îmi doresc ca oamenii să se reconecteze cu ei înșiși pentru a se putea bucura iarăși de fiecare zi. Dacă fiecare din noi trece prin propria transformare, lumea ca întreg are toate șansele să devină așa cum ne-o dorim.

Taberele și cursurile ArtRetreat mă fac să mă simt tot mai aproape de viziunea mea, eveniment după eveniment.