Marian Moncea

Importanta promovarii obiceiurilor bune la copii

Îndreaptă-ți copilul spre o stare de bine!

Părinții își pot ajuta copiii să dezvolte obiceiuri sănătoase încă din primii ani de viață, obiceiuri care le pot aduce beneficii pe tot parcursul vieții. 

Crearea de obiceiuri bune la copii le va permite să aibă mai multă siguranță în lucrurile pe care le fac. Obiceiurile ajută și la promovarea organizării locului în care trăiesc. Acestea le vor permite să facă față vieții de zi cu zi fără ajutor, reușind să fie mult mai independenți, dobândind abilități de autoevaluare și autocorectare. 

#1 Păstrarea unei atitudini pozitive.

„Ajutându-vă copiii să dezvolte o atitudine pozitivă poate contribui în mare măsură la bunăstarea lor pe tot parcursul vieții și îi ajută să își dezvolte reziliența. Spuneți-le copiilor ce pot face, nu ce nu pot și sărbătoriți succesele.”, spune Dr. Leek.

În tabăra Artretreat învățăm copiii să își mențină o atitudine pozitivă chiar și atunci când greșesc. Nu există eșec, există lecții din care devenim tot mai buni. 

#2 Importanța activităților fizice.

Expune-ți copilul la o serie de activități fizice, de la înot la diverse sporturi sau drumeții, și bucurați-vă de ele împreună, în familie. Fiecare copil este diferit, așa că va exista cu siguranță ceva care să-i placă.

În tabăra pentru copii vom avea parte de 2 zile de drumeții pline de aventura și voie bună în care ne vom distra cu diverse exerciții și jocuri pentru o dezvoltare fizică armonioasă. 

#3 Importanța activităților artistice.

Se știe foarte bine deja că arta are efecte unice asupra corpului uman, fie că este vorba de beneficii mentale sau fizice. În cele mai multe cazuri, apar rezultate pozitive atât pentru privitori, cât și pentru practicanți. Arta are o varietate de forme, cum ar fi: muzica, arta culinară, arhitectura, dansul, pictura etc.

În tabăra pentru copii vom picta, vom dansa, vom cânta și ne vom juca într-o locație unică, creând împreună momente memorabile. 

#4 Cum să se exprime.

Unii copii pot întâmpina dificultăți în a se exprima în fața altor oameni. Iar pentru mulți alții, există anumite lucruri în viață care pot fi greu de exprimat în cuvinte. Aici pictura joacă un rol vital. Prin utilizarea limbajului vizual, o persoană are capacitatea de a depăși granițele culturale și verbale în ceea ce privește transmiterea a ceea ce simte cu adevărat în interior. Astfel, copii reușesc să exprime ceea ce simt și să se descarce de emoțiile și tensiunile adunate, ajungând printr-o metodă distractivă la o stare de armonie interioară. 

#5 Petrecerea timpului în natură.

Mulți cercetători sunt de acord că copiii care se joacă afară sunt mai fericiți, mai atenți și mai puțin anxioși decât cei care petrec mai mult timp în casă. Atunci când copiii petrec timp în aer liber, ei se bucură de un somn mai bun, de un corp mai puternic și de o mai bună concentrare la școală. Petrecerea timpului în natură le dezvoltă încrederea în sine și le încurajează creativitatea și imaginația.

În tabăra pentru copii, pe muzica păsărilor din jur, vom trece într-o lume nouă, plină de culoare, de viață, de emoție într-o locație unică, într-o liniște cum rar avem ocazia să găsim – comuna Tarcău, jud. Neamț, înconjurați de munți și dealuri verzi. 

Vom avea parte de 2 zile de drumeții și 3 zile de jocuri tematice și activități recreative în aer liber, cum ar fi: exerciții și jocuri pentru dezvoltarea fizică armonioasă, pictură, karaoke, foc de tabără și altele.

Artă, natură, relaxare, socializare. O experiență unică de conectare cu alți copii cu aceleași preocupări, oportunitatea de a lega prietenii pe viață și obiceiuri sănătoase.

Despre asta este vorba în Tabăra pentru copii – Artretreat kids de la Tarcău! 

Copilul tău merită o mini-vacanță altfel! 

Înscrierea se poate face de aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *