KITUL INCEPATORULUI

BY MARIAN MONCEA

Kitul incepatorului

1 Sevalet de camp

Compact, usor si stabil, realizat in Romania din lemn de fag de maestri tamplari profesionisti special pentru a fi montat si depozitat cu usurinta.

1 Ulei de in sicativ

Pentru imblanzirea uleiurilor.

4 Panze pe Sasiu

Suportul ideal in format A3 pentru urmatoarele opere de arta.

8 Uleiuri

Alese special pentru rezistenta la lumina, uscare rapida si o vascozitate densa care permit straturi de culoare usor controlabile.

1 cutit de paleta

Pentru o joaca serioasa.

6 Pensule

De marimi diferite, alese atat pentru reusita detaliilor cat si a fondurilor.

+ Bonus

materiale-pictura-ulei-pe-panza-marian-moncea

Despre Kitul incepatorului

Dupa workshopurile ArtRetreat sunt intrebat adesea ce materiale trebuie sa cumpere cursantii pentru a-si recrea contextul de atelier de pictura in intimitatea casei. Dupa 2-3 raspunsuri nereusite am hotarat sa caut eu exact produsele pe care le folosim la cursuri si sa le incropez intr-un pachet esential pentru viitorii artisti, numit KITUL INCEPATORULUI.

Cum am ales materialele?

Hai sa discutam mai pe larg despre ele in ordine aleatorie:

Sevaletul de camp este ales pentru usurinta cu care se monteaza si se demonteaza, pentru a nu ocupa mult spatiu si pentru a fi usor de depozitat. 

Dimensiunile lui sunt: 

Dimensiuni sevalet strans 87x11cm

Dimensiuni maxime sevalet deschis 185cm inaltime, 82cm deschiderea picioarelor la sol

Inaltime maxima a panzei 100cm

Greutate 1.5kg

Uleiurile sunt foarte importante, mai ales atunci cand abia ne familiarizam cu tehnica uleiuri pe panza, pentru ca ele trebuie sa ne usureze procesul de creatie nu sa-l transforme intr-o munca. Am ales marca Graduate Daler Rowney, produs in Marea Britanie, mai ales pentru timpul de uscare mai mic (4-5 zile la atingere) dar si pentru combinatiile curate si luminoase obtinute datorat faptului ca majoritatea culorilor au la baza un singur pigment. Pentru incepatorul asta inseamna ca pot controla si invata mai usor cum se pot obtine culorile secudare si tertiare. Cele 8 culori alese sunt tot ce aveti nevoie pentru eliberarea artistului.

Uleiul de in sicativat ajuta uleiurile sa curga usor pe panza fara sa le afecteze proprietatile. Este un produs natural si nu afecteaza in niciun fel sanatatea artistului.

Pensulele sunt din par sintetic datorita raportului calitate-pret cel mai bun, dar mai ales pentru ca tin mai mult ca si durata a vietii daca sunt curatate corespunzator. Eu le aleg tot timpul in detrimentrul celor din par natural pentru lucrarile care implica tehnica ulei pe panza.

Panzele pe sasiu

Panzele astea sunt de calitate superioara, au grosimea corespunzatoare, tratamentul corect pentru a se lucra usor in uleiuri. Sasiul de lemn este destul de gros si bine impanat spre deosebire de panzele comerciale care sunt mult mai subtiri, au calitate inferioara, tratamentul sintetic, opun ceva dificultate in aplicarea uleiurilor, de multe ori se desprinde uleiul daca este aplicat intr-o cantitate mai groasa din cauza tratamentului, iar sasiul de lemn este mai subtire si mai putin rezistent.

Cutitul de paleta nu e special dar are marimea perfecta pentru a-l putea stapani inca de la primele tuse de culoare.

MARIAN MONCEA

Eu sunt Marian si sunt pictor de cand ma stiu. Oficial am 20 de ani de experienta (adica ani de pictat aproape zilnic), practic botezul meu in ale desenului a fost pe la 8 ani cand am descoperit ca pot sa las pixul sa faca ce vrea el pe un caiet de matematica.

Obisnuiesc sa ma predau picturii si sa las culorile sa vorbeasca in numele meu. Asa imi traiesc emotiile si visele si pentru ca am observat ca arta mi-a fost singura constanta de-a lungul vietii si cea care mi-a dat putere sa trec peste toate provocarile vietii, am hotarat sa impartasesc bucuria picturii cu cat mai multi oamenii.

Misiunea mea e sa particip prin ceea ce stiu la o lumea mai buna. Imi doresc ca oamenii sa se reconecteze cu ei insisi pentru a se putea bucura iarasi de fiecare zi. Daca fiecare din noi trece prin propria transformare, lumea ca intreg are toate sansele sa devina asa cum ne-o dorim.

Workshopurile si cursurile ArtRetreat ma fac sa ma simt tot mai aproape de viziunea mea, eveniment dupa eveniment.

ma gasesti la

Neamt, Piatra Neamt, blv. General Dascalescu, nr.346

0742 400 900

contact@marianmoncea.ro

Open chat
1
Buna. Te pot ajuta cu informatii suplimentare?