Marian Moncea

Beneficiile cognitive ale picturii: cum ajută un curs de pictură creierul

Cum poate ajuta pictura creierul? 

Există într-adevăr dovezi științifice care să arate că pictura poate stimula mușchii creierului? 

Hai să aruncăm o privire mai atentă la legătura dintre pictură și cogniție.

1.Pictura stimulează memoria

Știința ne spune că pictura stimulează memoria, în sensul că îmbunătățește capacitatea de a-ți reaminti informații, în special cele vizuale.

Pictura îți poate ascuți mintea prin vizualizare conceptuală și implementare.

Unii oameni petrec toată ziua lucrând cu informații non-vizuale. Acest lucru ar putea face mai dificilă reamintirea informațiilor vizuale – cum ar fi imagini sau grafice – în viitor. Pictura poate stimula această zonă a memoriei, ajutându-te să îți amintești mai ușor informațiile vizuale.

2.Pictura ar putea reduce riscul declinului mental

Studiile arată că persoanele cu abilități creative precum scrisul, pictura și desenul au șanse mai mici de a dezvolta boli de pierdere a memoriei și alte probleme cognitive.

Dacă nu îți folosești creierul pe măsură ce îmbătrânești, atunci ai putea avea un risc mai mare de a dezvolta probleme cognitive.

Pictura și alte puncte de vedere creative îți flexează mușchii creativi – la fel cum îți flexezi mușchii picioarelor când mergi la alergat. Stimulând mușchii creativi din creier, ai putea reduce riscul de declin mental– iar statisticile susțin această afirmație.

3.Pictura stimulează creșterea emoțională

Pictura face mai mult decât să stimuleze creșterea cognitivă, ea poate stimula și creșterea emoțională. Pictura oferă oamenilor șansa de a-și exprima sentimentele și emoțiile.

Dacă ești obișnuit să folosești cuvinte pentru a-ți exprima emoțiile, atunci folosirea picturii pentru a exprima aceleași emoții ar putea fi ceva neobișnuit pentru tine. Totuși, odată ce începi să pictezi, vei realiza ceva surprinzător: pictura îți poate elibera gândurile interioare.

4.Pictura dezvoltă abilitățile motorii

Pe măsură ce pictezi mai des, abilitățile tale motorii se îmbunătățesc. S-ar putea să descoperi că mișcările motorii fine – cum ar fi tastarea sau folosirea bețișoarelor – devin mai ușoare. S-ar putea să descoperi că poți face mai mult cu mâinile decât înainte.

Unii oameni nu își folosesc mâinile sau degetele frecvent. În timp, acest lucru poate duce la abilități motorii slabe. Când pictezi, creierul tău se concentrează pe utilizarea mișcărilor motorii fine pentru a crea o imagine. Aceasta stimulează partea creierului care controlează abilitățile motorii, ceea ce ar putea îmbunătăți mișcarea la orice vârstă.

5.Pictura îmbunătățește starea de spirit

Unele studii au arătat că pictura ajută la a dobândi o atitudine mai optimistă. Te face mai plin de speranță. Unii oameni devin mai fericiți pur și simplu pentru că pictează. Alții devin mai fericiți pentru că pictează cu alți oameni ca parte a unui curs de pictură.

Pictura poate oferi ameliorarea stresului, ajutându-te să uiți de grijile lumii. Îți ia mintea de la alte presiuni, permițându-ți să te concentrezi pe o sarcină unică care te pune într-o dispoziție bună.

A merge la un curs de pictură este ca și cum ai merge la sală – dar pentru creierul tău. Pictura nu îți oferă mușchi mai mari, dar poate stimula puterea creierului în moduri unice.

În concluzie, studiile arată că pictura poate îmbunătăți cogniția în mai multe moduri. Poate stimula creșterea emoțională, poate reduce riscul de declin cognitiv, poate stimula memoria și poate oferi alte beneficii puternice indiferent de vârstă.

Programează-te la un curs de pictură chiar astăzi și participă împreună cu copilul tău. Ar putea să vă stimuleze creierul și să vă ofere beneficii cognitive puternice.

Înscrie-te la prima ședință online Gratuită aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *