Marian Moncea

De ce este importantă pictura din punct de vedere social?

Se spune că arta este un mod de viață – un mod care inspiră o ființă umană să se depășească, să se destreseze și să meargă pe calea succesului. 

În zilele noastre, oamenii se simt presați de job și de termenele limită a sarcinilor ce trebuiesc executate. Pentru o sănătate optimă, oamenii au nevoie de spațiu pentru a-și exprima sentimentele și emoțiile. Astfel că, ce modalitate mai bună pentru asta ar fi, dacă nu chiar ARTA

Când cineva creează artă, își oferă posibilitatea de a-și înfrunta temerile, speranțele, viziunile și idealurile. În plus, cineva poate transmite fără teamă cele mai triste disperări și cea mai mare fericire prin munca lui, fie că este vorba de artă plastică sau pictură.

Pictura ca practică spirituală.

Pictura, în special, este o formă neconvențională de exprimare. De fapt, pictura ca practică spirituală este un act de aliniere conștientă și creativă cu sufletul nostru creativ înnăscut. Artistul poate să se predea, să-și deschidă inima, să se vadă cu alți ochi și să arate publicului o nouă perspectivă asupra vieții. La Școala de Arte Marian Moncea îi ajutăm pe oameni să se dezvolte spiritual prin pictură.

Pictura oferă o mare posibilitate financiară.

Cel mai important, poate, în ziua de azi, în care lumea se mută de la profesiile clasice la cele mai creative este că, pictura oferă o mare posibilitate financiară. Odată cu apariția modernismului, pictura ca gen s-a transformat în diferite categorii, oferind iubitorilor săi nenumărate posibilități de a explora. 

De exemplu, arta abstractă se referă la un stil de pictură care nu folosește ca referință realitatea obiectivă. În schimb, artistul face aluzie la subiectul său și îl reduce la o formă simplificată. Culorile și formele sunt folosite pentru a portretiza emoțiile și peisajul lumii interioare.

Mulți oameni prețuiesc picturile moderne în funcție de cât de bine pot stârni o conversație. O pictură frumoasă împreună cu pictorul care a realizat-o pot deschide mintea către o nouă viziune asupra lumii, în timp ce altele pot electriza emoțiile sau pur și simplu stabilesc un anumit stil pentru decorarea unei camere.

Impactul picturii asupra copiilor.

Un al subiect de discuție important este impactul picturii asupra copiilor. Folosirea creioanelor, markerelor și pensulelor îi ajută pe copii să exerseze controlul motric fin de care vor avea nevoie pentru a scrie mai târziu. Pe măsură ce copiii lucrează împreună în școlile de artă, ei învață să împărtășească, să interacționeze cu ceilalți și să fie responsabili pentru curățare și materialele ce trebuiesc puse la locul lor. Acestea sunt schimbări pozitive și importante pentru învățarea socială. Școala de Arte Marian Moncea are o grijă deosebită pentru a încuraja copiii să lucreze în grup, facilitând dezvoltarea comportamentală a acestora.

Pictura și dezvoltarea comportamentală.

Vorbind despre dezvoltarea comportamentală, pictura ne ajută să comunicăm într-o limbă diferită, o limbă personală. Acesta este un mare beneficiu pentru toți oamenii și în principal pentru cei care au afecțiuni legate de lipsa de comunicare sau probleme de exprimare precum: timiditate, autism și alte dizabilități. 

Lucrul într-un mediu non-competitiv, relaxat (profesorul joacă un rol major aici) îi va permite unei persoane să se apropie de realizări personale mai mari; aceasta îi va întări individualitatea și stima de sine. Acest lucru este semnificativ mai ales pentru persoanele ce suferă de codependență, afecțiuni traumatice și persoanele în vârstă care au nevoie de activități care le pot întări autonomia.

Pictura și starea Alpha a creierului.

Oamenii care se scufundă câteva ore pictând sau într-un proces creativ intră într-o zonă mai pură și într-o stare de concentrare foarte puternică. Ei se abstrag de la mediul înconjurător, spunând că timpul parcă zboară, iar durerile fizice dispar ușor ușor. Este aproape ca și cum am intra într-o altă dimensiune fără a părăsi corpul nostru. Această stare de concentrare se numește starea Alpha; o parte a creierului este conștientă, iar cealaltă scoate la suprafață inconștientul. Când ne implicăm într-un proces creativ, putem petrece ore întregi fără a simți oboseală, durere sau alte condiții. În cele din urmă, acestea fac persoana să devină mai iubită social.

A învăța să pictezi are toate beneficiile unui divertisment bun: râsul, acceptarea socială și învățarea a ceva nou.

Ce recomand în încheiere?

Pentru că iubesc copiii, recomand cursul online pentru copii – live pe zoom ce poate fi urmărit din confortul fiecărei case. 

De asemenea, recomand cu drag atât pentru copii cât și pentru adulți Școala de Arte care permite accesul la peste 80 de cursuri cu un singur abonament lunar! Aici ai parte de: cursuri de pictură, desen, aurire cu bolos, pictură icoane, desen anime și multe, multe altele.

Cu un singur abonament, toată familia poate beneficia de porția lui de creativitate și relaxare.

Mai mult decât atât ai posibilitatea să beneficiezi de 3 zile gratuite! 

Află mai multe de aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
1
Buna. Te pot ajuta cu informatii suplimentare?