Marian Moncea

Importanța artei în viața de zi cu zi

Cuvântul „Artă” este asociat cel mai frecvent cu lucrările dintr-o galerie sau muzeu, fie că este o pictură din Renaștere sau o sculptură modernă. Cu toate acestea, în artă există mult mai mult decât ceea ce vezi expus în galerii.

Adevărul este că, fără să fim conștienți de asta, suntem înconjurați de artă și o folosim în mod continuu. Majoritatea oamenilor nu realizează cât de mult contează arta și cât de mult ne bazăm pe ea în toate formele ei în viața noastră de zi cu zi.

Arta în casă

Sunt mari șanse să existe o formă de artă chiar la tine în casă. Probabil că acum te gândești dacă ai un tablou, o imprimare sau o fotografie pe vre-un perete. Dacă nu ai niciunul dintre aceste lucruri care să-ți împodobească pereții, nu-ți face griji! Ai fi surprins de câtă artă se află de fapt în casă la tine dacă te uiți în jur!

Arta nu este doar pentru a privi și a admira. O mare parte este și funcțională, mai ales când vine vorba de casele noastre. Totul, de la o pilotă cu model încântător pe pat, prosoape decorative, acel ceainic drăguț acoperit cu inimă roz, până la carcasa elegantă a computerului sau lampa de birou înclinată, poate fi considerată o formă de artă.

Arta și bucuria

S-ar putea să te întrebi de ce toate aceste lucruri sunt atât de importante pentru viața noastră de zi cu zi și probabil te gândești că ai putea supraviețui foarte bine cu articole esențiale care nu sunt neapărat și artistice. Deși arta poate să nu fie vitală pentru a ne îndeplini nevoile de bază, ea face viața mai fericită. Acesta este motivul pentru care arta este atât de valoroasă!

Când te uiți la un tablou sau un poster pe care ai ales să-l pui pe peretele sufrageriei tale, te simți mai fericit. Sculptura sau figurinele de pe pervazul bucătăriei creează un sentiment de bucurie. Aceste varietăți de forme de artă de care suntem înconjurați se reunesc pentru a crea atmosfera în care vrem să trăim, care este personală pentru noi.

Arta și muzica

Importanța artei în viața noastră de zi cu zi este foarte asemănătoare cu cea a muzicii. La fel ca arta, muzica poate face viața extrem de fericită și poate avea un efect uriaș asupra stării noastre de spirit. La locul de muncă în special, muzica este ceva care îi poate ajuta pe oameni să stabilească atmosfera pentru ceea ce urmează să facă. Dacă ai ceva greu de lucrat sau te simți obosit, probabil că o melodie energică te va trezi și va adăuga ceva entuziasm situației. În mod similar, atunci când stresul este mare, mulți oameni consideră că relaxarea cu o muzică liniştitoare este ceva care uşurează mintea.

Arta inspirațională

Arta inspirațională, cum ar fi afișele, se găsește adesea în spațiile de lucru pentru a încuraja angajații să continue să fie productivi. Există acum un număr din ce în ce mai mare de companii care folosesc arta în birourile lor în combinație cu o muzică de fundal, deoarece s-a dovedit că astfel se obțin rezultate finale de o calitate mult mai bună.

Este posibil să existe o piesă de artă pe care o deții și care să fie motivațională. Poate o imprimare cu o afirmație pozitivă sau un citat frumos sau un tablou cu o scenă în care ai dori să călătorești într-o zi. Am auzit chiar de oameni care au pus afișe cu cântăreața sau actrița lor preferată pentru a-i motiva să meargă la sală!

Arta și pictura

Când cineva creează artă, își oferă posibilitatea de a-și înfrunta temerile, speranțele, viziunile și idealurile. În plus, cineva poate transmite fără teamă cele mai triste disperări și cea mai mare fericire prin munca lui, fie că este vorba de artă plastică sau pictură. Unele studii au arătat că pictura ajută la a dobândi o atitudine mai optimistă. Te face mai plin de speranță. Unii oameni devin mai fericiți pur și simplu pentru că pictează. Alții devin mai fericiți pentru că pictează cu alți oameni ca parte a unui curs de pictură.

La Școala de Arte Marian Moncea ai acces la peste 80 de cursuri cu un singur abonament lunar: cursuri de pictură, desen, aurire cu bolos, pictură icoane, desen anime și multe, multe altele, iar copiii pot participa la cursul online pentru copii – live pe zoom ce poate fi urmărit din confortul fiecărei case.

Arta este peste tot, influențându-ne în fiecare zi, indiferent dacă ne dăm seama sau nu. Cu arta care suntem înconjurați, fie că este o pictură, muzică sau chiar videoclipuri, pot avea un impact enorm asupra stării de spirit și emoțiilor noastre. Desigur, unele tipuri de artă sunt foarte întunecate și pot provoca emoții tulburătoare, furie sau chiar depresie, dar putem alege de ce fel de artă vrem să fim înconjurați în propriul nostru mediu de acasă pentru a ne simți bine. 

Toate tipurile de artă ne pot afecta starea de spirit într-un mod pozitiv, făcându-ne să ne simțim mai fericiți, mai calmi sau chiar inspirați să facem ceva.

Oriunde te duci, arta este evidentă. Parcurile folosesc adesea sculpturi pentru a adăuga interes și pentru a informa oamenii. Posterele de pe pereți oferă informații și motivație. Muzica este redată la radio pentru a-ți menține nivelul de energie ridicat.

Fără să ne dăm seama ne trezim de cele mai multe ori cufundați în puterea artei!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *