Marian Moncea

Ce s-a intamplat la Artretreat Romanesc la Tarcau. Incredibil!

Am pictat, am râs și ne-am distrat, chiar dacă a plouat! O experiență cu vise, pasiuni, vindecare, conexiune, prietenii și chef de viață!

Am decis să scriu acest articol pentru a împărtăși experiența minunată de care am avut parte la ArtRetreat Românesc la Tarcău cu speranța că vei simți și tu că ai fost alături de noi. Deși am avut emoții pentru că vremea nu părea să țină cu noi, am avut parte de niște participanți deosebiți cu o energie faină care a transformat toată experiența într-o poveste demnă de împărtășit. 

Fie ploaie, fie vânt, noi pictăm pe acest pământ.

O să fiu sincer, în timp ce ziua a început extraordinar de bine cu stretching, mic dejun, cafelută, o vorbă bună, când am văzut că se apropie acei nori negri încărcați cu ploaie, a început să-mi bată inima mai tare. Am început să-mi fac griji pentru participanții mei pentru că eu îmi doresc să le ofer momente și amintiri prețioase în această tabără organizată cu toată inima alături de familia mea.

În timp ce ne-am apucat să pictăm cu sufletul, a început într-o clipită să cadă picuri de ploaie din cerul înnorat. În timp ce mă așteptam ca activitatea să se încheie și să primesc nemulțumiri, marea mea surprindere a fost că participanții au început și cu mai mult spor să picteze, să râdă, să se deschidă, să își pună sufletul pe foaie prin jocuri de culori.

Se pare că ploaia a fost factorul care a crescut creativitatea participanților și a transformat toată experiența în ceva deosebit și memorabil. Datorită locației în care ne aflam, undeva în mijlocul naturii, alături de ploaia de vară, oamenii au început să picteze cu și mai multă pasiune, drept dovadă că au ieșit niște lucrări superbe de care îți spun sincer, mă mândresc! Uite câteva exemple:

ArtRetreat – experiența de la care îți cresc aripi.

Se știe că pictura, desenul, cât și petrecerea timpului în natură au numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, fizică și emoțională precum:

  1. Îmbunătățirea abilităților de comunicare.
  2. Îmbunătățirea creativității.
  3. Creșterea inteligenței emoționale.
  4. Îmbunătățirea memoriei.
  5. Abilități de rezolvare a problemelor cu mai mare ușurință.
  6. Creșterea stimei de sine.
  7. Reducerea stresului.
  8. Reducerea anxietății, a fricilor.

Și multe altele. Pictura în natură ne încarcă sufletul, ne vindecă, ne dă putere și ne dă aripi, așa cum a menționat o doamnă minunată în următorul testimonial. 

WhatsApp Image 2022-08-02 at 15.12.29

ArtRetreat – Mai mult decât pictură.

Pictura te ajută să te conectezi cu sinele tău interior cel autentic și profund. Te ajută să-ți exprimi durerile, sentimentele, emoțiile și tot ceea ce e nespus pe o foaie printr-un joc de culori. Când pictezi, te relaxezi, te destresezi și te apropii de acea stare meditativă în care lași totul deoparte și pentru câteva momente ești doar tu – așa minunat cum ești.

Locația din inima naturii, alături de stretching-ul de dimineață care ne-a încărcat cu energie pozitivă, alături de ploaia ce ne-a relaxat, alături de focul de tabără care ne încălzea sufletul în timp ce povesteam, râdeam, ne conectam, a transformat tabăra într-o experiență unică. 

Nu doar eu consider asta, nu mă crede pe cuvânt. Uite ce spun participanții:

Ne vedem și cu tine data viitoare?

Eu unul, nu pot să exprim în cuvinte pentru cât de mult mă bucur că am avut parte de acest weekend la Tarcău alături de acești oameni minunați! Găsești mai jos și alte exemple de lucrări superbe create de ei.

Dacă îți dorești o asemenea experiență și tu, te aștept cu mare drag la următoarea tabără organizată. 

Îmbrățișări calde, Marian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *