Marian Moncea

Descoperă semnificația spirituală a culorilor

Culorile sunt unele dintre cele mai frumoase și, în același timp, cele mai puțin apreciate aspecte ale tărâmului fizic. Suntem înconjurați de culori, dar cât de des observăm numeroasele subtilități ale nuanțelor?

Din punct de vedere spiritual, culoarea poate transmite atât informații – ca în cazul culorilor aurei, cât și energie – ca în cazul vindecării. Aura este câmpul energetic spiritual care înconjoară ființele vii și care este “vizibil” pentru anumite persoane mai sensibile.

Acest scurt articol prezintă semnificația spirituală a celor mai comune culori. Folosește aceste semnificații ca punct de plecare în propriile tale explorări. Fiecare dintre noi suntem indivizi unici, iar culorile pot avea semnificații diferite pentru fiecare în parte, la fel cum o piesă muzicală inspiră sentimente diferite la persoane diferite.

Roșu

Roșul simbolizează energie, pasiune, putere, curaj, activitate fizică, creativitate, căldură și siguranță. De asemenea, este asociat cu agresivitatea. În vindecare, roșu se folosește pentru a aduce căldură și a arde bolile. Roșul este o culoare puternică și trebuie folosit cu moderație. În aură, roșul semnifică ambiția materialistă, concentrarea pe plăcerile senzuale și un temperament agitat.

Portocaliu

Portocaliul simbolizează relația individului cu lumea exterioară, nevoile și dorințele corpului fizic și modalitățile prin care acestea sunt satisfăcute. În vindecare, portocaliul poate crește imunitatea și energia sexuală. În aură, portocaliul semnifică gingășia și creativitatea.

Galben

Galbenul simbolizează intelectul, creativitatea, fericirea și puterea de convingere. De asemenea, este asociat cu lașitatea. În vindecare, galbenul se folosește pentru a promova claritatea gândirii. În aură, galbenul semnifică dezvoltarea intelectuală, fie în scopuri materiale, fie spirituale.

Verde

Verdele simbolizează banii, norocul, prosperitatea, vitalitatea și fertilitatea. De asemenea, este asociat cu invidia. Verdele este culoarea vindecării; benefic în toate situațiile de vindecare. În aură, verdele semnifică echilibrul, pacea și adesea indică abilitatea de vindecător.

Albastru

Albastrul este culoarea spiritualității, a intuiției, a inspirației și a păcii interioare. Este, de asemenea, asociat cu tristețea și depresia (blues). În vindecare, albastrul este folosit pentru răcire și calmare, atât fizic, cât și mental. În aură, albastrul indică seninătate, mulțumire și dezvoltare spirituală.

Indigo

Indigo este asociat cu abilitățile psihice. În vindecare, se folosește indigo pentru relaxare și dezvoltarea psihicului. În aură, indigo semnifică un căutător, adesea al adevărului spiritual.

Violet

Violetul este asociat cu puterea, atât pământească, cât și spirituală. În vindecare, purpuriul este folosit pentru tulburările mentale și, de asemenea, pentru a deveni una cu Spiritul. În aură, violetul semnifică o dezvoltare spirituală superioară.

Alb

Albul este asociat cu adevărul, puritate, curățare, vindecare și protecție. Este o bună culoare de vindecare generală pentru îndepărtarea durerii și a suferinței. În aură semnifică un nivel înalt de realizare, un suflet de nivel superior întrupat pentru a-i ajuta pe alții.

Auriu

Aurul reprezintă înțelegerea și norocul. Este cea mai puternică culoare vindecătoare, dar atât de puternică încât mulți nu o pot suporta inițial și trebuie să fie condiționați de ea prin intermediul altor culori. În aură reprezintă serviciul față de ceilalți.

Roz

Rozul reprezintă iubirea necondiționată, iubirea care nu cere nimic în schimb. Este, de asemenea, culoarea prietenie.. În aură semnifică echilibrul între spiritual și material.

Maro

Maroul este culoarea pământului și reprezintă caracterul practic, succesul material, concentrarea și studiul. În aură indică “simțul pământesc” și bunul simț.

Negru

Negrul reprezintă absența culorii. Reprezintă inconștientul și misterul. Vizualizarea sa poate ajuta la promovarea meditației profunde. Negrul reprezintă, de asemenea, răul (de exemplu, magia neagră). În aură semnifică un fel de blocaj sau ceva care este ascuns.

Folosește-te de culori pentru a promova acele calități pe care dorești să le evidențiezi. Poartă haine în culorile care ai nevoie, decorează-ți camera cu acele culori care îți sunt necesare, poartă accesorii colorate, sau pur și simplu pictează cu ele și bucură-te de energia lor vindecătoare. 

Te-ar interesa să introduci culorile în viața ta și a familiei tale sub o formă plăcută și jucăușă? La Școala de Arte Marian Moncea ai acces la peste 80 de cursuri cu un singur abonament lunar: cursuri de pictură, desen, aurire cu bolos, pictură icoane, desen anime și multe, multe altele, iar copiii pot participa la cursul online pentru copii – live pe zoom ce poate fi urmărit din confortul fiecărei case.

Sau participă Live la ArtRetreat în Iasi, Bacău sau Brașov și eliberează artistul din tine printr-un proces care îmbină arta și psihologia, menit să te ajute să te regăseșți după provocările constante ale vieții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *